Босанчић: Доношење закона искључиво у складу са Уставом и законским прописима

ГС
Босанчић: Доношење закона искључиво у складу са Уставом и законским прописима

САРАЈЕВО - Нико, па ни директор Службеног гласника не може да оспори објављивање закона које је донијела Народна скупштина Републике Српске.

Рекао је ово данас генерални секретар Народне скупштине Боран Босанчић, свједочећи на рочишту пред Судом БиХ у процесу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора „Служеног гласника“ Милоша Лукића.

Босанчић, који је и предсједник Управног одбора „Службеног гласника“, рекао је током саслушања да такозвани „бонски закљчуци“ нису објављивани у било којем акту у Републици Српској и да их је прочитао на страници ОХР-а.
„Директор Службеног гласника нема могућности да оспори објављивање закона које је донијела Народна скупштина Републике Српске па ни оних усвојених на посебним сједницама, укључујући и оне усвојене на седмој и осмој сједници“, рекао је Босначић.

Босанчић сматра да све процедуре у вези са доношењем и објављивањем закона и других аката у Републици Српској проводе се искључиво у складу са Уставом и другим позитивним законским прописима.

Горан Бубић, адвокат предсједника Републике Српске Милорада Додика, изјавио је да је свједочење генералног секретара Народне скупштине Републике Српске Борана Босанчића, на рочишту које се води пред Судом БиХ, показало да у правном поретку у БиХ „де јуре“ високи представник нема никакву улогу.

Миљкан Пуцар, адвокат в.д. директора „Службеног гласника“ Милоша Лукић, изјавио је да је данас генерални секретар Народне скупштине веома јасно потврдио да се све радило у складу са Уставом и законом и да је у Народној скупштини испоштована законска процедура, те да у „Службеном гласнику“ нико нема право да обустави и да не објави оно што је усвојила Народна скупштина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана