Борјана Кришто побиједила у Бочињи код Маглаја, добила гласове и у Маочи

ГС
Foto: Архива

Швракино Село у Сарајеву, које је ових дана постало хит на друштвеним мрежама, није једино дало увјерљиву подршку Борјани Кришто кандидаткињи Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) БиХ и Хрватског народног сабора (ХНС), невладине организације која окупља хрватске странке у БиХ.

Увјерљиву побједу Кришто је остварила ни мање, ни више до у маглајском селу Бочиња, гдје је послије рата основана прва и највећа вехабијска заједница.

Према информацијама објављеним на страници Централне изборне комисије (ЦИК), у Бочињи је на изборе 2. октобра изашло 109 особа.

 На изборе је изашла 31 особа, или њих 38 посто, свој глас је дало кандидаткињи Борјани Кришто. На другом мјесту у Бочињи је Денис Бећировић, кандидат уједињене опозиције са 19 гласова или скоро 24 посто, а тек на трећем Бакир Изетбеговић кандидат Странке демократске акције (СДА) са 16 гласова, то јесте 20 посто.

Становницима Бочиње очито није до грађанске БиХ па је је Жељко Комшић на претпосљедњем мјесту са 10 гласова, а на посљедњем мјесту је Мирсад Хаџикадић са четири гласа.

Свакаквих чуда донијели су протеклог викенда одржани Општи избори у Босни и Херцеговини, па је Кришто добијала гласове и у другим „нелегитимним“ срединама, гдје доминантно живи бошњачко становништво попут Бужима, Градачца, Грачанице, Санског Моста, Бихаћа, Тешња, Високог... Али прилично је занимљиво да је гласове добила и на бирачким мјестима у Маочи код Брчког.

Ипак, није ријеч о Горњој Маочи  која се налази на територију опшине Сребреник. Можда би добила и тамо, али тамошњи становници не излазе на изборе!?

Према подацима на веб страници Централне изборне комисије БиХ, на бирачком мјесту 049А059 у Основној школи Маоча излазност је била нула посто, упркос чињеници да су право гласа имале 93 особе.

Поједини припадници вехабијске заједнице, наиме, сматрају изборе тзв. тагутом то јесте нечему што се супротставља искреном обожавању Бога, те одбијају бити дио нечега „што није од Бога“, који се организују по људским, а не Божјим законима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана