Борис Јеринић, градоначелник Добоја: Нова болница на понос цијеле Српске

Милош Васиљевић
Борис Јеринић, градоначелник Добоја: Нова болница на понос цијеле Српске

Радимо много како бисмо својим суграђанима обезбиједили најбоље услове за живот. Добој је центар регије и сваке године се развијамо инфраструктурно, а посљедњи у низу великих пројеката јесте и изградња нове опште болнице.

Истакао је ово у интервјуу за “Глас Српске” градоначелник Добоја Борис Јеринић, додајући да подједнако воде бригу о свим категоријама друштва, али и о развоју града и села.

- Сваки пројекат даје нову димензију граду па одајем признање свима који су учествовали у одлучивању, пројектовању, лобирању или једноставно у појашњењу грађанима шта и како радимо и какве смо напоре у то уложили - рекао је Јеринић.

ГЛАС: Докле сте стигли са градњом болнице и колико ће она бити важна за тај крај Српске?

ЈЕРИНИЋ: Једна од капиталних инвестиција не само у Добоју, него и цијелој Српској сасвим сигурно је нова општа болница, чија изградња је од самог почетка била у фокусу грађана, али и стручњака из области медицине. Зато с поносом могу да најавим да све иде по плану па чак и додатни стручни дио који смо у ходу додали, потакнути неминовним развојем медицинске технологије, а желећи да овај нови, прелијепи објекат не заостаје ни корак за сличнима у региону.

ГЛАС: Који су капитални пројекти који су у току те шта то тренутно највише недостају Добоју?

ЈЕРИНИЋ: Тренутно се интензивно ради на изградњи приступних саобраћајница и канализационе мреже, чиме ће бити заокружени сви инфраструктурни радови неопходни за савршено функционисање болнице. Морам да одам признање извођачу радова, који је показао да је на висини задатка упркос свим проблемима који су искрсли током градње. Том приликом су уложени напори да се све одвија без опасности по раднике на грађевини, а с друге стране, планираном динамиком без застоја и кашњења. Захвални смо за подршку предсједника Српске и Владе РС, који су реаговали моментално у ситуацијама када је требало интервенисати да се градња болнице настави без проблема. Уз све ово, ово ни издалека није једини битан и квалитетан посао који се одвија у нашем граду.

ГЛАС:  Познати сте и по рјешавању стамбеног питања за младе брачне парове. Какве су ваше пронаталитетне мјере?

ЈЕРИНИЋ: Пројекат додјеле станова младим брачним паровима јесте пронаталитетна мјера наше локалне заједнице на коју смо најпоноснији и препознатљиви широм региона. Од 2020. године до данас укупно је подијељено 73 стана субвенционисањем дијела средстава за куповину у износу од 70 одсто град и 30 одсто млади брачни парови. Наша стабилност препозната је и од стране врха Српске и сигурно смо један од најпозитивнијих примјера за то како се креира позитивна атмосфера и напредак локалне заједнице.

ГЛАС: Када ће Добој добити нову спортску дворану?

ЈЕРИНИЋ: У току је тендер за изградњу спортске дворане са роком од годину дана од потписивања уговора. Уз то, на реду је обнова и реконструкција Центра за културу и образовање. Ту је и ЦЕБ 2 те нова модерна саобраћајница која води од објекта “Брчко гаса” до Булевара Николе Тесле.

Промоција  

ГЛАС: Добој је и ове године био домаћин  Међународног рукометног ТВ турнира шампиона. Колико су овакви пројекти важни за комплетну Српску?

ЈЕРИНИЋ: Међународни рукометни ТВ турнир шампиона и слични спортски догађаји имају значајну улогу како за град Добој, тако и за цијелу Српску. Овај турнир има утицај не само на спортску сцену већ и на културу, економију и међународне односе. Осим што промовише Добој он доприноси и цјелокупном имиџу Републике Српске и региона. За вријеме трајања турнира Добој је био центар свјетског рукомета, а при томе и спортски амбасадор Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана