Бореновић: Злонамјеран податак о утицају бирача из Српске

СРНА
Бореновић: Злонамјеран податак о утицају бирача из Српске

БАЊАЛУКА - Члан парламентарне делегације БиХ Бранислав Бореновић, који учествује на зимском засједању Парламентарне скупштине Савјета Европе, рекао је да извјештај о одржаним изборима у Србији обилује тенденциозним, необјективним и ирелевантним наводима и да га забрињава злонамјеран податак о утицају бирача из Републике Српске.

"Изненађен сам чињеницом да у времену веома сложених геополитичких изазова у цијелом свјету, глобалних тензија, ратова и сукоба, првог дана засједања расправљамо о извјештају о одржаним изборима у Србији који обилује тенденциозним, необјективним и ирелевантним наводима", истакао је Бореновић, који је и предсједник ПДП-а.

Он је навео да њега, као посланика из БиХ и Републике Српске, веома забрињава податак из извјештаја који је, како каже, потпуно злонамјеран, а тиче се утицаја бирача из БиХ, односно Републике Српске на изборе у Србији, саопштено је из ПДП-а.

"Гласачи који имају двојна држављанства потпуно законито остварују бирачка права у земљама чији су држављани. У конкретном случају, само 11.800 грађана БиХ са држављанством Србије гласало је на 18 бирачких мјеста у БиХ. То је 0,3 одсто од укупно 3,8 милиона грађана изашлих на изборе у Србији, а тек неколико хиљада је гласало на бирачким мјестима у Србији, што је још минорнији број", рекао је Бореновић.

Он је додао да је увјерен да некоректни покушаји и погрешне оцјене избора неће зауставити Србију да остане најважнији фактор стабилности и напретка цијелог региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана