Бореновић: Запањујуће ирационално понашање бошњачких политичара

Срна
Бореновић: Запањујуће ирационално понашање бошњачких политичара

БАЊАЛУКА - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да је запањујуће ирационално понашање бошњачких политичких фактора који, док ватра букти по Федерацији БиХ, упорно одбијају помоћ Србије у виду хеликоптера.

Бореновић је истакао да је сулудо у оваквим ситуацијама одбијати помоћ.

"Било ми је назамисливо да се то може десити. Они, такмичећи се ко ће више покварити односе са нама важном Србијом, никако не прихватају да је будућност у регионалној сарадњи, а не у деведесетим годинама прошлог вијека, из којих никако да изађу", каже Бореновић.

Он је додао да бошњачки политичари не схватају да јака Србија, чији званичници увијек наглашавају поштовање територијалног интегритета и дејтонског оквира БиХ, може бити само од користи не само Републици Српској, него и цијелој БиХ.

"Умјесто да заједно идемо напријед, они нас само враћају назад, а највише на штету свог народа, што показује и овај случај", рекао је Бореновић.

Бореновић је подсјетио да је Србија прва прискочила у помоћ БиХ, али и цијелој регији, током пандемије вируса корона, да реализује бројне пројекте, те напоменио је и солидарност током поплава 2014. године, саопштено је из ПДП-а.

"Они не виде ништа осим онога за шта мисле да ће им донијети који јефтини политички поен", закључио је Бореновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана