Бореновић за „Глас“: Грмуше нема већ пола године у странци

Маријана Миљић Бјеловук
Бореновић за „Глас“: Грмуше нема већ пола године у странци

БАЊАЛУКА - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да Милка Грмуше нема већ пола године у странци.

- Не долази на сједнице Колегијума, Предсједништва, Главног одбора, скроз се одвојио од странке, и вјероватно нема потпуне информације око Новог Града у којем мјесецима покушавамо направити компромис око заједничког наступа - рекао је „Гласу“ Бореновић коментаришући оставку Грмуше на све функције у странци.

Навео је и да му је чудан изговор Грмуше за Нови Град, који је, како је навео, једна од ријетких општина у којој опозиција наступа са заједничким кандидатом и заједничком листом под називом Уједињена опозиција ПДП СДС, што је једини примјер у Српској.

 - С обзиром да је Јанковић ( предсједник Општинског одбора ПДП- Нови Град) сам одустао од кандидатуре, договорено је да заједнички кандидат за начелника буде доктор Душан Гашић из ПДП, а носилац заједничке листе Младен Шумар из СДС-а – навео је Бореновић.

Нагласио је да неко прихвата компромис, а неко не прихвата из личних разлога.

- Нити један појединац није изнад свеопштег договара и компромиса и свака лична искључивост и сујета је штетна за политичко дјеловање у овако ровитом друштву – закључио је Бореновић.

Грмуша поднио оставку на све функције у ПДП-у

 Грмуша који је одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука али и потпредсједник те странке синоћ је на Фејсбуку објавио да подноси оставку на све функције у тој странци.

- Све сам навео на Фејсбуку. Нема више ништа додати. Оставку сам предао и Секретаријату странке. Остајем члан ПДП-а - казао је „Гласу“ кратко Грмуша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана