Бореновић увјерен да ће Мицотакиц и даље водити Грчку

Срна
Бореновић увјерен да ће Мицотакиц и даље водити Грчку

БАЊАЛУКА- Предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић честитао је побједу на парламентарним изборима у Грчкој актуелном премијеру Кирјакосу Мицотакису, који је и лидер Нове демократије, сестринске странке ПДП-а са којом дјелује у Европској народној партији.

Бореновић је изразио задовољство што је Грчка у претходне четири године, под Мицотакисовим вођством, напредовала, изразивши увјерење да ће овај грчки политичар наставити да води Републици Српској пријатељску земљу.

-Грчка и грчки народ су били уз Србе у најтежим околностима кроз историју, и то су везе које су нераскидиве, те Вам од срца желимо сваки успјех - наводи Бореновић у честитки Мицотакису.

Бореновић је навео и да се Грчка у економском смислу опоравила у протекле четири године док је Мицотакис био премијер.

На јучерашњим парлементарним изборима у Грчкој Нова демократија освојила је 40,8 одсто гласова или скоро двоструко више од другопласиране Сиризе Алексиса Ципраса, али нема већину за формирањем владе. Све је извјесније да ће бити именована администрација у техничком мандату и да ће 25. јун бити одређен као датум новог гласања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана