Бореновић сутра даје изјаву у сједишту СИПА

ГС
Бореновић сутра даје изјаву у сједишту СИПА

БАЊАЛУКА- Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић сутра ће дати изјаву у сједишту Агенције за истраге и заштиту (SIPA) БиХ у Источном Сарајеву, по захтјеву Тужилаштва БиХ, а поводом кривичне пријаве коју је поднио против Н.Н. лица.

Бореновић је у јануару рекао је да су Окружном јавном тужилаштву Бањалука и Тужилаштву БиХ упућене кривичне пријаве због сумње да је једно или више лица починило кривична дјела у вези са нерегуларностима приликом гласања у Народној скупштини Републике Српске за делегате у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

-Да је гласање извршено противно закону у својим јавним наступима је потврдио предсједник СДП-а Нермин Никшић који тврди да у телефону има фотографију гласачког листића. Фотографисање током гласања је законом забрањено, а како је параван био окренут тако да нико није могао неопажено сликати и да је при припремама за сједницу извршена симулација гласања, постоји озбиљна сумња да су се иза кулиса и у неким другим просторијама спровеле незаконите радње - истакао је Бореновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана