Бореновић: Српска је светиња

Срна
Foto: Твитер

БАНЈАЛУКА - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић упутио је народу Републике Српске честитке поводом 9. јануара, Дана Републике, наводећи да је Српска светиња, чија је свака стопа скупо плаћена.

”Настала у миру, одбрањена животима и борбом за њен опстанак у Одбрамбено-отаџбинском рату, Република Српске је данас, 31 годину од њеног настанка, неупитна и дуговјечна”, наводи се у честитки.

Бореновић је истакао да завјет мора бити да Република Српста остане потомцима снажна, праведна, достојанствена, поштована и са једнаким могућностима за све, те да Српску осим територије чине народ и институције, саопштено је из ПДП-а.

“Српску је стварао и бранио наш народ, много је живота уткано у њене темеље и основна обавеза мора бити да се обезбиједе услови да народ остаје и живи у својој земљи. То се једино може учинити економским јачањем, остваривањем пуне владавине права, отвореношћу за нове инвестиције, технологије и знања, уз поштовање наше традиције и обичаја”, навео је Бореновић.

Република Српска основана је 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ, након што су прегласани у кључним питањима која су се тицала опстанка Југославије и након што су припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали конститутивни статус.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана