Бореновић: Сила над српским народом на Космету мора бити прекинута

Срна
Бореновић: Сила над српским народом на Космету мора бити прекинута

БАЊАЛУКА - Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић поручио је да сила која се спроводи над српским народом на Косову и Метохији мора бити прекинута, чега требају бити свјесни и европски званичници, а сва отворена питања треба вратити за преговарачки сто.

Бореновић је истакао да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти мора бити свјестан да постоје неиспуњене обавезе приштинске стране, попут оснивања Заједнице српских општина, проистекле из Бриселског споразума, те да је избјегавање тога, покушајем ескалације сукоба, паљење ватре о коју се и сам може опећи.

-Политика Аљбина Куртија се заснива на сталном притиску на Србе на Космету, тражењу најмањег повода за инциденте, спровођење силе и утјеривање страха и немира међу српским народом на Косову и Метохији. Јасно је да се од онога који тражи немире не може очекивати спремност на договор, али Србија и њено руководство показују да су изнад провокација једног узурпатора - рекао је Бореновић.

Он је додао да је српски народ, гдје год да живи, у мислима са својом браћом и сестрама на Косову и Метохији, саопштено је из ПДП-а.

-Република Српска и сваки Србин који овдје живи даје подршку нашем народу на Косову и Метохији, али и званичној Србији у њиховим праведним захтјевима и сталној тежњи да се очува мир - нагласио је Бореновић.

Полиција самопроглашеног Косова затворила је административне прелазе на Јарињу и Брњаку након што су грађани на сјеверу Косова поставили барикаде пошто је јуче ухапшен бивши полицајац Дејан Пантић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана