Бореновић: Република Српска је светиња чувана поносом народа

СРНА
Бореновић: Република Српска је светиња чувана поносом народа

БАЊАЛУКА - Република Српска је светиња која је слободарском идејом створена и животима одбрањена, а већ 32 године остаје и опстаје чувана поносом и снагом свог народа, поручио је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, честитајући Дан Републике - 9. јануар.

"Република Српска је светиња, скупо плаћена, а задатак свих нас мора да буде, не само да је чувамо, него да је развијамо и оснажујемо", навео је Бореновић.

Бореновић је истакао да је Република Српска неупитна и вјечна, саопштено је из ПДП-а.

"Поносно и љубоморно чувамо отаџбину, у којој има и биће мјеста за све њене људе, без обзира на то како се зову, којем народу или вјери припадају. Основне идеје водиље Српске морају бити стабилност, мир, слобода и развој, што можемо постићи економским напретком, оснаживањем институција, пуном владавином права и правдом за сваког нашег човјека", навео је Бореновић.

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Република српског народа у БиХ. Српску су основали српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, који су имали статус конститутивног народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана