Бореновић реаговао на медијске извјештаје о одласцима из странке

ГС
Бореновић реаговао на медијске извјештаје о одласцима из странке

БАЊАЛУКА - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, реаговао је на медијске извјештаје о одласцима или најавама одлазака актуелних и бивших функционера странке, а након што је Срна објавила вијест да су ПДП напустили предсједник Општинског одбора ПДП Пале, Игор Тошић, бивши генерални секретар партије, Мирослав Брчкало, бивши потпредсједник ПДП, Драгиша Делић, бивши начелник општине Рудо, Рато Рајак и начелник општине Котор Варош, Зденко Сакан.

– Главни одбор ПДП-а броји 144 члана. Од поменутих пет, двојица нису била присутна а један уопште није члан. Један је пропао у покушају да се одужи СНСД за нову масно плаћену позицију у Амбасади БиХ у Москви, а добри Рато Рајак остаје у странци – објавио је Бореновић на Твитеру.

Одлазак Тошића из ПДП је неупитан, он је то објавио на свом „Фејсбук“ профили,  а  Српска инфо незванично сазнаје да Зденко Сакан и Мирослав Брчкало нису присуствовали јучерашњој сједници Предсједништва ПДП. Брчкало је запослен у Министарству спољних послова БиХ као државни службеник, а за Сакана се одавно спекулише да је на излазним вратима из ПДП.

– Рато Рајак остаје у ПДП али се из личних разлога повукао уз Предсједништва ПДП. Онај на кога Бореновић мисли када прича о одласку у Москву јесте Драгиша Далић. Он ће ускоро у Амбасаду БиХ у Русији. Делић је 2016. именован за помоћника министра у Министарства спољних послова БиХ, у мандату ПДП-овог министра, Игора Црнатка. Потом је био аташе у Амбасади БиХ у Србији, а сада је опет у сједишту Министарства у Сарајеву. У Москву одлази вјероватно на позицију секретара – каже извор Српскаинфо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана