Бореновић поднио кривичну пријаву против Н.Н. лица, тврди да је доказ код Никшића

Агенције
Бореновић поднио кривичну пријаву против Н.Н. лица, тврди да је доказ код Никшића

БАЊАЛУКА - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да су Окружном јавном тужилаштву Бањалука и Тужилаштву БиХ упућене кривичне пријаве због сумње да је једно или више лица починило кривична дјела у вези са нерегуларностима приликом гласања у Народној скупштини Републике Српске за делегате у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

- Данас смо упутили кривичне пријаве против Н.Н. лица због основа сумње да је једно или више лица починило кривична дјела повреде тајности гласања, изборне преваре, уништавања изборних исправа, злоупотребе службеног положаја, несавјесног рада у служби и фалсификовања службене исправе приликом гласања у Народној скупштини Републике Српске за делегате у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ - рекао је Бореновић.

Додао је да „ово није само политичко питање“, те да, „с обзиром на то да постоји основана сумња да је почињено више кривичних дјела, тиме треба да се бави правосуђе“.

-Да је гласање извршено противно закону у својим јавним наступима је потврдио предсједник СДП-а Нермин Никшић који тврди да у телефону има фотографију гласачког листића. Фотографисање током гласања је законом забрањено, а како је параван био окренут тако да нико није могао неопажено сликати и да је при припремама за сједницу извршена симулација гласања, постоји озбиљна сумња да су се иза кулиса и у неким другим просторијама спровеле незаконите радње - истакао је Бореновић, пренио је Кликс.

Одлука Суда БиХ, који је одбио жалбу ПДП-а на одлуку Централне изборне комисије БиХ о петом делегату из Републике Српске за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, стигла је у ЦИК, сазнаје Срна у Комисији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана