Бореновић: ПДП на скупу у Београду због досадашње подршке Србије

Срна
Бореновић: ПДП на скупу у Београду због досадашње подршке Србије

САРАЈЕВО - Велики број симпатизера, чланова и руководства ПДП-а биће на скупу у Београду у петак, 26. маја, а искључиви разлог за то је подршка коју је Србија пружила у претходној деценији, изјавио је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

"Више од милијарду евра директних инвестиција кроз разне здравствене, образовне, привредне и инфраструктурне пројекте је дошло у Републику Српску и БиХ. Када је било најтеже у доба короне, захваљујући подршци Србије, ми смо имали бесплатну вакцинацију и значајну хуманитарну здравствену помоћ, када наше власти у БиХ нису знале како се изборити са тиме", навео је Бореновић.

Према његовим ријечима, оно што опредјељује велики број људи из ПДП-а и Републике Српске да присуствују скупу у Београду је јасна подршка Србије уставном уређењу БиХ и јасној позицији Републике Српске, са својим надлежностима.

Говорећи о Јелени Тривић и формирању Народног фронта, Бореновић је истакао да уситњавање опозиције иде у корист власти, те да је формирање нове политичке партије у опозиционе редове у Републици Српској унијело неку врсту несугласица.

"Начин оснивања и дјеловања новог политичког субјекта је, на неки начин, послало мучну поруку и према свим колегама из опозиције", изјавио је Бореновић новинарима у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана