Бореновић: Неправедна одлука Суда

Срна
Бореновић: Неправедна одлука Суда

БАЊАЛУКА - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић оцијенио је да је неправедна одлука Апелационог вијећа Суда БиХ којом је одбијена жалба опозиционих странака из Републике Српске да буду поништени избори за предсједника и потпредсједнике Српске.

"Иако смо сви вјеровали да ће први велики и важан корак ка истини, фер и поштеним изборима доношењем одлуке о контролном бројању гласова за ниво предсједника Републике Српске коначно довести до тога да институције раде свој посао, оне су одједном стале", рекао је Бореновић.

Он је навео да је сједница Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ показала "да се десило нешто политички мотивисано, односно наређено", што је утицало на њихово даље дјеловање, саопштено је из ПДП-а.

ЦИК је данас је потврдио и објавио резултате општих избора у БиХ одржаних 2. октобра, након чега почињу тећи законом прописани рокови за успостављање власти.

Претходно је Апелационо вијеће Суда БиХ одбило жалбу опозиционих странака из Републике Српске да буду поништени избори за предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана