Бореновић: Недопустиво понашање према потпредсједнику Владе Србије

Срна
Бореновић: Недопустиво понашање према потпредсједнику Владе Србије

САРАЈЕВО - Недопустив је начин на који се БиХ односи према потпредсједнику Владе Србије Александру Вулину, изјавио је данас посланик ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Бранислав Бореновић.

"Србија је један од најважнијих, ако не и најважнији економски партнер, наш први комшија, а да не помињемо специјалне паралелне везе које имају Република Српска и Србија. Са Србијом остварујемо највећу економску размјену", рекао је Бореновић коментаришући чињеницу да Вулин није добио дозволу БиХ за прелет хеликоптером.

Бореновић сматра да није нормално да се на тако лош начин БиХ односи према потпредсједнику Владе Србије већ истиче да би морала да има коректан, институционални, људски и сваки други политчки нормалан однос према Србији која је прва помогла за вријеме короне.

"Заборавили смо да су грађани Сарајева, Мостара, Бањалуке, цијеле БиХ и Републике Српске, Федрације и Брчко дистрикта имали бесплатну вакцинацију за коју су многи из сарајева рекли да је велика ствар коју не треба заборавити", подсјетио је Бореновић.

Он је додао да се не смије заборавити да је Србија са више од милијарду евра директних пројеката финансирала у цијелој БиХ, као и да њени званичници увијек кажу како поштују територијални интегртет и суверентет БиХ у складу са Дејтонским споразумом и уставним одређењем у коме Република Српска има своје мјесто.

Уколико неко жели да направи проблем, Бореновић каже да се то може направити, али да сматра да то није добро. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана