Бореновић: Не видим разлога зашто не бих разговарао са Шмитом

Срна
Бореновић: Не видим разлога зашто не бих разговарао са Шмитом

БАЊАЛУКА - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да нема никакву комуникацију са Кристијаном Шмитом, али да не види разлог зашто са њим не би разговарао.

"Разговарао бих са свима у земљи јер само тако можете исказати свој став", рекао је Бореновић новинарима у Бањалуци.

Он каже да, колико он зна, "са Шмитом разговарају сви, јавно или тајно".

Говорећи о одустајању Њемачке од неколико важних и великих пројеката у Републици Српској, Бореновић је рекао да то шаље лошу поруку и у погледу могућих инвестиција и подсјетио да је Њемачка један од најважнијих спољнотрговинских партнера Српске када је ријеч о извозу.

Он тврди да то показује да се Српска налази "под једном врстом економских санкција и изолације", што, како наводи, директно погађа бројне локалне заједнице и грађане.

Бореновић је рекао да је за то, па и за раније одустајање ЕУ од давања великих грантова Српској, одговорна актуелна власт.

Говорећи о изградњи централног споменика погинулим борцима Војске Републике Српске у Бањалуци, Бореновић је рекао да се с тим не треба поигравати јер је ријеч о истинској потреби Републике.

Када је ријеч о потенцијалној кандидатури бившег члана странке Јелене Тривић за градоначелника Бањалуке, Бореновић је истакао да је логично да ПДП као најјача партија у граду на Врбасу на ту позицију на предстојећим локалним изборима предложи свог кандидата, актуелног градоначелника Драшка Станивуковића који треба да иде на провјеру код грађана на изборима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана