Бореновић: Надлежности и имовина Српске су црвене линије

Срна
Бореновић: Надлежности и имовина Српске су црвене линије

БАЊАЛУКА - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да нико не смије доводити у питање ентитетске надлежности и имовину Републике Српске и да су то црвене линије преко којих се не прелази.

Бореновић је рекао да ће током редовног засједања Парламентарне скупштине Савјета Европе, као члан делегације Парламентарне скупштине БиХ, упознати колеге у Стразбуру са ситуацијом у БиХ и да ће јасно изнијети чињеницу да је дејтонски оквир, двоентитетско уређење, поштовање права сва три народа и осталих, једини начин да БиХ како-тако функционише.

-Зато не смије нико доводити у питање ни ентитетске надлежности, као ни имовину Републике Српске, којом ми располажемо и располагаћемо. То су црвене линије преко којих се не прелази - поручио је Бореновић.

Бореновић, као једини представник Републике Српске на овом прољетном засједању Парламентарне скупштине Савјета Европе, истиче да на састанке иде са јасним ставовима, саопштено је из ПДП-а.

-Прије свега, искористићу прилику да јасно укажем на наше противљење отпочињању процеса пријема такозваног Косова у Савјет Европе и да упозорим све званичнике БиХ да на тај начин морају поступати - рекао је Бореновић.

За нас је, каже Бореновић, такозвано Косово непризната држава и у складу са тим, није им мјесто у међународним организацијама.

-Зна се да је то став Републике Српске, а зна се да је то, самим тим, и званичан став БиХ, да смо против чланства такозваног Косова у Савјету Европе -  рекао је Бореновић.

Други дио редовног засједања Парламентарне скупштине Савјета Европе биће одржано у Стразбуру од сутра до петка, 28. априла. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана