Бореновић: Кавазовићева реторика не може донијети ништа добро

Срна
Бореновић: Кавазовићева реторика не може донијети ништа добро

БАЊАЛУКА - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић поручио је данас да би ширење порука мира и толеранције требало да буде наратив поглавара вјерских заједница, али да се потпуно супротне поруке чују ових дана од поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића, што не може донијети ништа добро.

Бореновић је истакао да је свако помињање оружја у земљи која је прошла тешке ратне године велики корак уназад, саопштено је из ПДП-а.

"Умјесто да гледамо напријед, тражимо тачке окупљања које ће довести до просперитета свих, у 2023. години слушамо поруке из 1992. године. И политички, али и вјерски лидери би требало да се окрену будућности, а помињање рата и оружја, што је учинио Кавазовић, нас враћа у вртлоге нестабилности и сукоба", навео је Бореновић.

Кавазовић је за МТВ "Игман" изјавио да је "данашња борба у институцијама БиХ" и да се не смије дозволити да се оне руинирају. "Морамо показати да смо на све начине спремни да бранимо институције БиХ, а ако оне падну, а имали смо то 1992. године, морамо бити спремни бранити ову земљу и оружјем", додао је Кавазовић.

Кавазовић је почетком фебруара пружио подршку имаму Амиру Махићу из Козарца који је Светог Саву назвао зачетником фашизма, а Српску православну цркву - сектом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана