Борачка организација Зворник: Ухапшени саборци добиће правну помоћ - ИСПРАВЉЕНО

Срна
Борачка организација Зворник: Ухапшени саборци добиће правну помоћ - ИСПРАВЉЕНО

ЗВОРНИК - Предсједништво Градске борачке организације из Зворника обезбиједиће правну и сваку другу помоћ ухапшеним српским борцима због наводних ратних злочина, саопштено је из ове организације.

Предсједништво је данас, како су навели, одржало састанак поводом јучерашњег хапшења седморице бивших припадника Војске Републике Српске и највише времена посветили су томе да се обезбиједи правна и друга врста помоћи за саборце.

Из Борачке организације су навели да ће у понедјељак, 18. децембра, саопштити какве ће даље кораке предузети у вези са најновијим хапшењима бивших припадника Војске Републике Српске.

Седам лица, осумњичених за наводни геноцид, која су ухапшена у Зворнику предата су у надлежност Тужилаштва БиХ, потврђено је Срни у Агенцији за истраге и заштиту БиХ /Сипа/.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ данас су на подручју Зворника ухапсили седам лица осумњичених за геноцид.

Напомена

У посљедњој реченици првобитно објављеног текста стајало је: “Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ данас су на подручју Зворника ухапсили седам лица осумњичених за наводни геноцид.“, што је портал Раскринкавање оцијенио као “манипулисање чињеницама”.

Због тога смо обрисали нетачну констатацију да је у питању сумња за наводни геноцид и на тај начин накнадно исправили текст.

Портал Раскринкавање у својој анализи истиче да су за геноцид у Сребреници у судским поступцима пред Међународним кривичним судом за бившу Југославију представљене хиљаде материјалних доказа и стотине свједочења, те да су у судским процесима учествовали правни стручњаци из цијелог свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана