Болница у Чачку: Три пацијента хитно пребачена у Београд

Маријана Миљић Бјеловук
Болница у Чачку: Три пацијента хитно пребачена у Београд

ЧАЧАК - Три пацијента, која су данас пала са висећег моста у ријеку Мораву су из Болнице у Чачку хитно пребачени у Институт "Бањица" у Београд, рекла је "Гласу Српске" портпарол Болнице у Чачку Јелена Кнежевић.

Она је навела да су ти пацијенти пребачени у Спинални центар Института за ортопедију и ортопедске болести "Бањица" у Београду.

- Ради се углавном о преломила пршљенова кичменог стуба  - казала је Кнежевићева "Гласу Српске".

Нагласио је да су остали примљени пацијенти тренутно стабилно.

- Двије особе се налазе на Одељењу интезивне неге, три на Одељењу ортопедије, а двије Одељењу хирургије - казала је Кнежевићева.

Око 11 часова дошло је до несреће када се срушио дрвени висећи мост на коме је било неколико десетина вјерника, а том су приликом двије жене су погинуле, а 11 људи је повријеђено.

Директор чачанске Опште Болнице Дејан Дабић рекао је  да су од хоспитализованих у Чачку, двије пацијенткиње су збринуте на одјељењу интезивне његе, од којих једна има вишестурке преломе карлице и слабинског пршљена, а друга нагњечење плућа.

-Остали збирнути Зворничани немају теже телесне повреде и највјероватније ће током сутрашњег дана бити пуштени на кућно лијечење - казао је Дабић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана