Боцан-Харченко: Запад на сваком кораку раду против Русије и Србије

СРНА
Боцан-Харченко: Запад на сваком кораку раду против Русије и Србије

БЕОГРАД- Запад на сваком кораку ради против Русије и Србије и ради само у складу са жељама Сједињених Америчких Држава, рекао је руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко.

Боцан-Харченко је рекао да Србија трпи притиске и оптужбе од западних сила, а један од доказа за то је и антисрпска резолуција о Сребреници.

"Наравно, већина земаља у Генералној скупштини УН је била уздржана и то показује прави однос глобалне већине о резолуцији о Сребреници", рекао је руски амбасадор.

Он је подсјетио да је Србија била оптужена у Хагу за такозване злочине у БиХ и на Косову и Метохији, те истакао да је неразумљиво да чланице ЕУ траже да Србија постане члан европске породице, а забијају јој нож у леђа.

Боцан-Харченко је истакао да Русија сматра да су Косово и Метохија саставни дио Србије и најважнији јој је став Београда.

Према његовом мишљењу, питање Косова и Метохије ће се ријешити само ако се преговори врате у оквире УН и Резолуције 1244 Савјета безбједности.

"Русија и Србија су увијек биле историјски и духовно повезане. Санкције нису биле усвојене што показује национални интерес Србије", рекао је Боцан-Харченко и додао почињу нови заједнички пројекти Русије и Србије и нови подухвати.

Он је истакао да се ЕУ промијенила, да је сада НАТО механизам и служи Сједињеним Државама.

"Мађарски став није проруски, али је њихов став. Србија нема проруски став и ми не тражимо такав став и важно нам је у сваком смислу да Србија буде једнак партнер и да се бави својим националним питањима", рекао је Боцан-Харченко за "Информер".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана