Бобана Ћибић за „Глас Српске“: Требаће доста мудрости да одговоримо свим изазовима

Ведрана Кулага Симић
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Подршка на изборима, односно посланички мандат, значи велику част и одговорност да се указано повјерење оправда и даје резултате који ће помоћи људима да живе сигурније, боље, срећније и буду задовољни својим политичким представницима и одлукама које доносе у Народној скупштини Републике Српске. У том смислу, осјећам позитивну трему која је резултат жеље да оправдам указано повјерење и будем посланик на начин како то очекују људи који су ме бирали.

Каже то за „Глас Српске“ Бобана Ћибић, рођена 1988. године, која је до позиције народног посланика дошла као кандидат Народне партије Српске (НПС) и која ће сутра, на конститутивној сједници републичког парламента, положити свечану заклетву. 

- Драго ми је да смо, након утврђивања коначних резултата избора, у прилици да у предвиђеним роковима конституишемо парламент Српске у којем се доносе најважније одлуке које директно утичу на животе људи – истакла је Ћибићева.

Нада се да ћемо бити у могућности да заједно, на најбољи могући начин, одговоре на све изазове у политичком, економском и друштвеном животу.

- Околности у којима живимо су веома сложене. Народна скупштина ће као и у претходном периоду бити заштитник политичких и уставних позиција Републике Српске и надам се да ћемо бити довољно мудри и јединствени да одговоримо свим изазовима. С друге стране, посебну пажњу треба усмјерити на положај младих, пронаталитетну политику, образовање, здравство, те адекватно одговорити на економска кретања и безбједносне изазове у земљи и региону. Најављене су и теме које се односе заштиту права грађана у јавном простору и на друштвеним мрежама – закључила је Ћибићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана