Блинкен послао поруку политичарима у БиХ након што су САД санкционисале Новалића и Станковића

ГС
Foto: Танјуг

Амерички државни секретар Ентони Блинкен огласио се након што је његова држава данас санкционисала и премијера Федерације Босне и Херцеговине Фадила Новалића (СДА), бизнисмена Слободана Станковића и његову компанију Интеграл Инжињеринг.

У кратком обраћању имао је поруку за политичаре у Босни и Херцеговини.

"Санкционисали смо двије особе и један привредни субјект у Босни и Херцеговини. Политичке странке и политичари не би требали бити у могућност да користе јавне ресурсе за властиту корист, а људи се не би требали богатити помажући им", поручио је Блинкен.

Подсјећамо, Канцеларија за контролу имовине странаца (ОFAC) Министарства финансија САД уврстила је данас на „црну листу“ премијера ФБих Фадила Новалића, те власника фирме „Интеграл инжењериг“ из Лакташа Слободана Станковића.

На листу ОFAC је стављено и предузеће „ Интеграл инжењеринг“.

-У седмици прије избора 2018. године, Новалић је користио податке о пензионерима до којих је дошао преко службеног положаја како би слао писма у којима је наводио своја постигнућа и обећавао повећање пензија у земљи у којој питање пензима има јаку политичку важност - навели су у образложењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана