Благојевић: Власт у ФБиХ да обезбиједи сигурност српским повратницима

Срна
Благојевић: Власт у ФБиХ да обезбиједи сигурност српским повратницима

ДОБОЈ - Полиција у ФБиХ мора зауставити нападе на српске повратнике и њихову имовину, рекао је Срни предсједник Завичајног удружења Завидовићана са сједиштем у Добоју Зоран Благојевић поводом јутрошњег напада на српску повратницу у Стошници код Возуће у општини Завидовићи Љепосаву Петковић (77).

Благојевић је поручио да извршна и законодавна власт у федералном граду Завидовићи и на нивоу Зеничко-добојског кантона мора да утиче на полицијске структуре да обезбиједе сигурност српским повратницима.

Он је истакао да је ово удружење, заједно са представницима српског завичајног удружења из Свињашнице, током новембра одржало састанак са руководством Завидовића о теми безбједности српских повратника, те подршци града апликацијама повратника по четвртом јавном позиву Министарства за расељена лица и избјеглице ФБиХ, када су начелно добили и подршку.

Благојевић сматра да је састанак довео до смањења инцидената по имовину Срба све до јутрос.

Он очекује да извршна и законодавна власт у ФБиХ интензивирају односе са полицијским структурама јер физички напади на српске повратнике су апсолутно неприхватљиви.

Српска повратница у Стошници код Возуће Љепосава Петковић (77) претучена је око два часа у породичној кући након што су јој два лица сјекиром провалила у кућу и пријетили да ће је убити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана