Благојевић: У четвртак подносим оставку

СРНА
Благојевић: У четвртак подносим оставку

БАЊАЛУКА  - Предсједник Републичке изборне комисије /РИК/ Оливер Благојевић изјавио је Срни да ће у четвртак, 10. априла, поднијети оставку на ову дужност, у складу са закључком Владе Републике Српске којим позива чланове органа за спровођење избора из Српске да поднесу оставке.

"Закључак је јасан и с тим у вези заказао сам за четвртак сједницу Републичке изборне комисије. Као предсједник РИК-а поднијећу оставку и прослиједити је Народној скупштини Српске на даље разматрање и одлучивање", рекао је Благојевић.

Он је додао да ће након сједнице јавност имати информацију о поступању осталих шест чланова РИК-а.

Сједница РИК-а заказана је за 11.00 часова.

Влада Републике Српске саопштила је прије два дана да је неприхватљиво наметање измјена и допуна Изборног закона БиХ од самозваног високог представника у БиХ и позвала све чланове органа за спровођење избора из Српске да поднесу оставке на дужност.

"Изражавајући опредјељење за потпуно поштовање и досљедну примјену међународног права, Општег оквирног споразума за мир у БиХ и Устава Републике Српске, став Владе Српске је да се закони могу мијењати само у парламентарном поступку", наведено је у саопштењу.

Влада Српске задужила је Министарство управе и локалне самоуправе да овај закључак достави Савезу општина и градова Републике Српске и органима јединица локалне самоуправе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана