Благојевић: Наредне седмице пријава против више стотина лица

Срна
Благојевић: Наредне седмице пријава против више стотина лица

ДОБОЈ - Члан Предсједништва ПДП-а Марина Благојевић рекла је да ће ПДП наредне седмице правосудним органима доставити кривичну пријаву која ће обухватити више стотина лица, укључујући и велики број политичких субјеката и функционера, због, како каже, кривичних дјела против изборних правила.

Благојевићева је на конференцији за новинаре у Добоју рекла да су у пријави обухваћене, како каже, нерегуларности прије одржавања избора, током изборног дана, након затварања бирачких мјеста и током бројања гласова.

Она је навела да ће ПДП “наставити да врши притисак на тужилаштво”, јер се, како каже, по службеној дужности ради веома споро у предметима кршења изборног процеса те најавила подношење кривичних пријава “како би се тај процес убрзао”.

Члан Главног одбора ПДП-а Дијана Јешић рекла је да сви одговорни за изборне нерегуларности морају бити ухапшени.

Предсједник Градског одбора ПДП-а Добој Оливера Недић каже да је овај одбор на бројне приговоре на изборни процес достављене разним институцијама тренутно добио одговор у виду информација и инструкција само од ЦИК-а.

Она је рекла да њихов циљ није пребројавање гласова, које, како каже, не може донијети промјену у резултату, већ да се утврде неправилности у том процесу и пониште и понове избори за ниво предсједника Републике Српске, а Добоју за сва четири нивоа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана