Благи пораст Дрине и Саве

Срна
Благи пораст Дрине и Саве

БИЈЕЉИНА - Ниво ријеке Дрине на водомјерној станици Радаљ у 20.00 часова износио је 420 центиметара, што је благи пораст од 13.00 часова, када је био 361 центиметар, док је проток на Хидроцентрали Зворник 1.880 метара кубних у секунди, рекао је Срни Славиша Бирчаковић из Цивилне заштите града Бијељина.

"Претпоставља се да Дрина неће даље знатно расти, можда до 1.900 у метара кубних у секунди, што је било и предвиђање након мјерења у 19.00 часова", навео је Бирчаковић.

Он је рекао да је, што се тиче ријеке Саве, на водомјерној станици Јамена у 20.00 часова ниво износио 876 центиметара, а редовна одбрана од поплава се уводи на 970 центиметара.

Бирчаковић је рекао да су припадници Цивилне заштите на терену у Амајлијама, Поповима и Јањи како би видјели какво је стање.

"За сада немамо податке о изливању, посебно неком драматичнијем, али у сваком тренутку пратимо стање", додао је Бирчаковић.

Он је навео да су власници објеката непосредно уз Дрину, у приобалним насељима, на вријеме обавијештени да уклоне материјална добра која би могла бити заплављена, али да већих опасности од изливања ријеке за сада нема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана