Бјелогрлић: На ХРТ-у од 1991. године није пуштен ни један српски филм или српска серија

Г.С.
Бјелогрлић: На ХРТ-у од 1991. године није пуштен ни један српски филм или српска серија

ЗАГРЕБ - Прослављени српски глумац и редитељ Драган Бјелогрлић рекао је у емисији Хрватске радио телевизије, "Недјељом у 3", да поменути јавни сервис од 1991. године није емитовао ни један српски филм или српску серију.

Он је у емисији Александра Станковића говорио о филмовима и серијама које снима протеклих година и које постају кино и ТВ хитови али и констатовао отпор хрватских телевизија према садржају који долази из Србије.

- С филмом немам проблема у Хрватској. Али присуствовао сам на многим регионалним скуповима и говорио сам да ћемо 2020. године бити једно тржиште. Имамо и велики корпус заједничке прошлости, очекивао сам сарадњу. Међутим, код хрватских телевизија као да постоји неки бојкот према стварима које долазе из Србије. Жао ми је због тога. Није ми јасно зашто је то тако, могу нагађати - рекао Бјелогрлић.

Истакао је да су се његови филмови приказивали у Хрватској, али увијек у неким лошим терминима. Водитељ је затим рекао како је филм "Тома" ипак доспио у ударном термину, на што је Бјелогрлић рекао да је тако договорио уговором. 

- Жао ми је што то као појава постоји. Није ми јасно зашто је то тако. На вашој телевизији од 1991. године није пуштен ни један српски филм или српска серија -  рекао је  Бјелогрлић

"Недјељом у 3", иначе се приказује на Фејсбук профилу емисије и на Јутјубу, а траје двадесетак минута. Станковић је у том дијелу с гостима нешто опуштенији те им поставља питања која долазе од гледалаца емисије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана