Бјелица Прутина: Недостају вреће са 20, а не 60 бирачких мјеста у Добоју, могуће и да су непрописно спаковане

Срна
Foto: Анадолија/Илустрација

БАЊАЛУКА - Члан Централне изборне комисије (ЦИК) Вања Бјелица Прутина изјавила је данас да у Добоју недостају вреће са двадесетак бирачких мјеста, а не са 61, како је јуче рекао предсједник ЦИК-а Суад Арнаутовић, те да је могуће и да је у питању само непрописно паковање.

Прутина је рекла да је код давања изјаве Арнаутовића дошло до неких нејасноћа и „шума у комуникацији“ јер је, заправо, ријеч о мањем броју бирачких мјеста, њих двадесетак.

-Акценат бих ставила на сљедеће. Не треба прејудицирати ништа. Могуће је да су те вреће упаковане у обојене вреће, могуће да је у питању само непрописно паковање - рекла је Прутина за Телевизију „Н1“.

Арнаутовић је јуче рекао федералним медијима, након што је преузет изборни материјал из свих општина у БиХ, „да у граду Добоју са 61 бирачког мјеста не постоје вреће и печати од неискориштених гласачких листића“.

На то је реаговао предсједник добојске Градске изборне комисије Ненад Палексић, који је рекао да сматра да је Аранутовић погрешно информисан о цијелом изборном процесу у Добоју.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић поручио је данас у отвореном писму Арнаутовићу да је изнио лавину лажи и оптужби на рачун Добојлија који ће, уколико данас не буде пребројаван прво Добој већ поништени избори у овом граду, одреаговати низом мјера - петицијом за смјену Арнаутовића, колективном тужбом против њега и протестом испред ЦИК-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана