Бјелица: Оптужница неутемељена, правно и политичко насиље над предсједником Српске

Срна
Бјелица: Оптужница неутемељена, правно и политичко насиље над предсједником Српске

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Члан Главног одбора СДС-а Милован Бјелица рекао је да је неутемељена оптужница Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика, који није имао ни један аргумент да не потпише указ о неизвршавању одлука Кристијана Шмита, с обзиром да га је усвојила Народна скупштина Српске.

Исто тако, појашњава Бјелица, оптужница Тужилаштва БиХ против вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића нема правног основа, јер је његова обавеза да објави указ који је потписао предсједник Српске.

Бјелица је нагласио да разумије кроз какво правно и политичко насиље пролазе Додик и Лукић, јер је и сам у прошлости био изложен разним облицима тортуре, коју су над њим спроводили, како каже, представници цивилизованог свијета.

Он је рекао да Република Српска свједочи неку врсту понављања недавне прошлости, у нешто измијењеном облику.

“Овај пут за смјену изабраних представника Републике Српске такозвана међународна заједница не користи страног гувернера еуфемистично званог жвисоки представникж, већ суд који је једнако стран и туђи”, навео је Бјелица.

Он је истакао да отуда и нема директне смјене и декрета “колонијалног гувернера”, већ је подигнута оптужница, као увод у фарсу суђења и пресуде.

Бјелица је рекао да СДС не жели “провјетравање које врше амбасаде земаља Квинте”, нити жели да дође на тим крилима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана