Бивши високопозиционирани војни функционер на мети СИПА

ГС
Бивши високопозиционирани војни функционер на мети СИПА

САРАЈЕВО - Један од осумњичених у акцији "Параван" је бивши високопозиционирани војни функционер, саопштило је Тужилаштво БиХ.

"Поступајући под надзором тужитељке из Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) су на подручју Херцеговине ухапсили тројицу осумњичених, те претресли објекте и возила на пет локација у Међугорју, Мостару и Коњицу", навели су из Тужилаштва БиХ.

Истрага се, како су додали, односи на осумњичене за организовани криминал повезан са кријумчарењем већих количина кокаина из иностранства на подручје БиХ, као и кријумчарење и продају аутоматског оружја и другог наоружања и стрељива, намијењеног за диструбуцију на илегалном тржишту у БиХ преносе Независне.

"Приликом акције запљењено је око  килограм кокаина, као и оружје, стрељиво и експлозивна средства, чија набавка, држање и промет, грађанима и физичким особама, никако није дозвољена, те одређена количина новца и доказног материјала који ће бити кориштен у поступку", рекли су из Тужилаштва БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана