Бивши одборник СДС-а прешао у ДНС, Нешић га похвалио да вриједи за петорицу

ГС
Foto: Град Бањалука

Александар Петковић, одборник у Скупштини Града Бањалука, након напуштања СДС-а, са чије листе је освојио мандат, и периода у којем се сврставао међу независне, од данас је дио ДНС-а.

Он је својим напуштањем оставио СДС без иједног представника у локалном парламенту, а приступањем ДНС-у поново учинио дијелом градске скупштине. Подсјећамо, ДНС је на изборима 2020. године освојио два мандата, али су странку убрзо након проглашења изборних резултата напустили Боривој Обрадовић и Љубо Нинковић, који данас дјелују у оквиру СНСД-а.

Петковић је поручио како се одлучио за ДНС јер је идеолошки орјентисан ка десном центру, на којем се налази и његова нова странка.

-  ДНС ми је најближа опција. Видио сам да не могу да дјелујем сам, па сам нашао најбоље опредјељење за мене, ДНС и грађане Бањалуке. Ми смо аутономна странка у Бањалуци и не припадамо никоме док се не договоримо. Што ваља, ја ћу похвалити, оно што није за грађане Бањалуке, рећи ћу да не ваља. Овдје се само критикује, а нико не даје рјешења. Ја ћу нудити рјешења - истиче Петковић.

Предсједник странке Ненад Нешић каже да је политичком трговином и постављањем личних изнад општих интереса, ДНС дошао у ситуацију да нема одборнике у највећем граду Српске.

- Данас се враћамо. Иако са једним одборником који нема длаке на језику, можда је јачи од пет одборника - рекао је Нешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана