Бивши директор Шума РС и његов син заједно у скупштинској сали

Маријана Миљић Бјеловук
Бивши директор Шума РС и његов син заједно у скупштинској сали

МОДРИЧА - Бивши директор предузећа „Шуме Републике Српске“ Ристо Марић и његов син Велибор на одржаним локалним изборима освојили су мандате одборника у Скупштини општине Модрича.

Старији Марић, кадар СП-а, који је био и носилац листе те странке у Модричи, освојио је 580 гласова својих суграђана, док га у стопу прати његов син, такође кадар исте странке са освојених 417 гласова. 

- Велибор је и у прошлом сазиву био одборник. Ја сам му се придржио. Видјећемо како ћемо заједно сарађивати  - казао је само кратко „Гласу“  Марић. 

Ристо Марић је за вршиоца дужности "Шума" постављен 2015. године, а на мјесто генералног директора тог предузећа именован је у фебруару 2017. године, да би већ у новембру 2018. године био смијењен, а као један од разлога смјене наведено је његово супротстављање одлуци ресорног министарства о избору в.д директора у Шумском газдинству "Клековача-Потоци" у Источном Дрвару, као и због наводног лошег пословања.

Марић је након тога поднио тужбу ради поништавања одлуке Надзорног одбора "Шума" о његовом разрјешењу са мјеста директора, а суђење је почело у јуну 2021. године. Основни суд у Сокоцу je у октобру прошле године поништио одлуку Надзорног одбора "Шума Српске" којом је Марић разријешен дужности директора овог јавног предузећа, те обавезао "Шуме" да му исплате разлику плата почевши од 16. новембра 2018. године са припадајућом законском каматом.

Иако је суд поништио одлуку Надзорног одбора о разрјешењу са дужности директора, Марић је тада навео да се не враћа на чело "Шума".

- Немам године да се вратим на чело “Шума”. Та тужба је била моја лична сатисфакција. Видјећемо још каква ће бити другостепена одлука - казао је Марић раније за Kапитал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана