Бисери на сваком ћошку Републике Српске

Анита Јанковић Речевић
Бисери на сваком ћошку Републике Српске

БАЊАЛУКА - Стари град, Кастел, рафтинг на Тари, прелијепа ријека Требишњица, чувени сир плетеница и Национални парк "Сутјеска" само су мали дио драгуља Српске који ће са билборда позивати домаће и стране туристе да истраже те локације, пробају гастрономске специјалитете и уживају у сваком тренутку боравећи у нашој Републици.

Промоција туристичке понуде Српске реализује се у склопу нове кампање "И ово је Српска" коју покреће Туристичка организација РС (ТОРС) са циљем повећања свијести о значају и истицању драгуља наше земље. 

Туристички радници овом кампањом шаљу поруку да су природне нестварне љепоте, авантуристички дух, изворишта љековитих термалних вода, језера, ријеке, планине, гастрономија и традиционално гостопримство надохват руке широм наше Републике.

Сарадник за односе с јавношћу у ТОРС-у Санела Шимун каже за "Глас" да ће фотографијама на билбордима и друштвеним мрежама бити представљене локације са мотивима туристичке понуде из свих крајева Српске, почевши од културно-историјских споменика, активности на води, домаће традиције, гастрономије, природе и произвођача.

- Тако ће, на примјер, фотографија Кастела и дајак чамца представљати Бањалуку, фотографија Требишњице и Старог града Требиње, национални споменик на Козари Приједор и околину Поткозарја, Национали парк "Сутјеска" и рафтинг на Тари Фочу. Припремили смо и фотографије из Бијељине, Невесиња, Љубиња, док ће сир плетеница из Шипова и змијањски колач представљати гастро понуду РС. На билбордима ће се наћи и видиковац Мачкића камен у Рибнику, произвођачи меда из околине Градишке и слично - рекла је Шимунова. 

Она је нагласила да ће кампања бити реализована путем 22 билборда на кључним мјестима широм Српске, док ће друштвене мреже и званичне странице ТОРС-а омогућити интерактивну комуникацију са потенцијалним посјетиоцима.

Портпарол Туристичке организације града Бањалука Бранка Бранковић поздравила је кампању ТОРС-а, наводећи да је свака досадашња реклама града на Врбасу повећала посјећеност туриста. 

- То очекујемо и од ове кампање. Бањалука, као највећи административни центар Српске, са бројним туристичким садржајима сама од себе је примамљива гостима. За шест мјесеци ове године имали смо нешто више од 82.000 долазака гостију који остају два, три и више ноћења. Словенци су и даље у врху када је ријеч о туристима који највише свраћају у наш град - рекла је Бранковићева. 

И замјеник директора Туристичке организације Вишеград Дарко Крсмановић сагласан је да промотивне активности и те како доприносе већој посјећености, наводећи за "Глас" да ће ова кампања највише значити малим општинама. 

- Вишеград је веома добро позициониран на туристичкој мапи Српске и БиХ, међу неколико смо најпознатијих градова и гости код нас радо и често свраћају. Туристичка сезона је, нажалост, ове године нешто слабија него претходних година. Када су током пандемије границе биле затворене имали смо експанзију домаћих туриста и гостију из Србије. Мање посјетилаца ове године је и због тога што је пуштен у промет аутопут Колашин - Подгорица па нас гости из Србије који путују на Јадран заобилазе - казао је Крсмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана