Билд: Пренијећемо мишљења из Бањалуке

СРНА
Билд: Пренијећемо мишљења из Бањалуке

БАЊАЛУКА - Посланик Европског парламента из Француске Доминик Билд изјавила је да се залаже за Европу у којој неће бити ограничења за изражавање мишљења, те истакла да ће информације добијене на регионалном скупу у Бањалуци искористити на најбољи начин.

Билдова је навела да није први пут у Бањалуци и оцијенила да је данашњи скуп био веома користан за међусобно размијевање и сарадњу.

"Надам се да ћемо отјерати демоне и информације које смо добили данас искористићемо како треба", навела је Билдова на конференцији за новинаре у Бањалуци након округлог стола "Западна и Југоисточна Европа - људска права и двоструки стандарди".

Она наглашава да се залаже за Европу нација, односно Европу у којој се неће изгубити историја и идентитет.

"Да имамо заједницу у којој свако може да каже оно што жели и да изрази своје мишљење и став", рекла је Билдова.

У Бањалуци је одржан округли сто о теми "Западна и Југоисточна Европа - људска права и двоструки стандарди".

Округлом столу присуствовали су чланови Европског парламента, Народне скупштине Француске, представници италијанског Центра за политичке и стратегијске студије "Макијавели" и Друштва српско-француског пријатељства, као и савјетници предсједника Републике Марко Ромић и Лучијано Калужа.

Скуп је организовао Центар за друштвено-политичка истраживања Републике Српске у сарадњи са кабинетом предсједника Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана