Бихаћ: Струја у српска домаћинства стигла након три деценије

Срна
Бихаћ: Струја у српска домаћинства стигла након три деценије

БИХАЋ - Мјештани српског села Трубар код Бихаћа добили су први пут струју послије готово три деценије, рекао је свештеник Зоран Миловац.

Свештеник Миловац је напоменуо да је ово повратничко село, у којем је двадесетак сталних мјештана махом старије доби, прикључак за електричну енергију чекало готово три деценије.

Он је додао да је и Храм Рођења Пресвете Богородице у овом српском селу први пут од његове изградње прије 131 године коначно добио струју.

- Вољом народа из села Трубар, оних који тамо живе и оних који су у свијету, а уз благослов Његовог преосвештенства епископа бихаћко-петровачког Сергија успјели смо прикључити струју на цркви Рођења Пресвете Богородице саграђеној 1892. године - рекао је свештеник Миловац.

Према његовим ријечима, сада им је потребна помоћ за санацију пута до села. "То нам је сада приоритет, јер све је зарасло и уништено. У зимском периоду тешко се може доћи до села и теренским возилима", испричао је свештеник Миловац.

Он је указао и на потребну помоћ у изградњи црквено-народног дома поред храма који ће служити за окупљање вјерника, за шта је потребна финансијска помоћ.

Свештеник каже да мјештани овог забаченог пријератног дрварског села, који опстају упркос тешким условима, вјерују и надају се бољем сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана