БиХ дио Европског савеза за науковање и шегртовање

Срна
БиХ дио Европског савеза за науковање и шегртовање

БиХ је постала чланица Европског савеза за науковање и шегртовање (ЕАФА) на конференцији у Тирани, коју су организовали Европска комисија и Европска тренинг фондација.

БиХ се тако придружила мрежи од 48 земаља које сарађују на развоју вјештина и улагању у људски капитал, како на регионалном, тако и на међурегионалном плану, саопштено је из Министарства цивилних послова у Савјету министара.

ЕАФА је платформа која окупља владе и друге кључне актере с циљем побољшања квалитета, понуде и перцепције науковања, односно учења заснованог на раду, те промовише мобилност ученика на пракси широм Европе.

Чланице имају прилику да пронађу партнере, промовишу догађаје, развијају нове идеје и иницијативе, те приступају информацијама и потребним алатима.

Побољшање ових облика учења у стручном образовању и оспособљавању сматра се кључним за рјешавање проблема незапослености младих и побољшање у области запошљавања, усклађујући вјештине ученика са потребама тржишта рада и чинећи стручно образовање привлачнијим и релевантнијим.

Министарство цивилних послова у Савјету министара, у сарадњи с надлежним образовним властима, припремило је и предало образац за придруживање, који је након позива Европске комисије успјешно прихваћен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана