БиХ Најављује изградњу и реконструкцију граничних прелаза: Шта је са Павловића мостом?

ГС
БиХ Најављује изградњу и реконструкцију граничних прелаза: Шта је са Павловића мостом?

Држава планира улагања у бројне граничне прелазе широм БиХ, а међу њима је и Гранични прелаз Павловића мост (Попови).

У Нацрту Средњорочног плана рада Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ и Управног одбора (УО) Управе за индиректно опорезивање (УИО) за период 2025-2027. године истакнуто је да су за наредни средњорочни период кроз буџетски захтев планирани, поред текућих издатака, још и капитални издаци за окончање започетих пројеката и покретање нових, преноси ИнфоБијељина.

Финансирање изградње нових административних капацитета за смештај и рад запослених, набавка нове и модернизација постојеће опреме, те реконструкција и адаптација објеката на граничним прелазима и царинским испоставама у наредном трогодишњем периоду предвиђена је из Буџета БиХ, наводи се у Нацрту Средњорочног плана.

У том контексту је споменуто и планирано улагање за више граничних прелаза, укључујући и Павловића мост.

Планирано је опремање и управљање смештајним капацитетима на граничним прелазима и у Управи; односно изградња граничних прелаза Металка, Присика, Вардиште, Павловића Мост (Попови), Увац, Изачић и Стрмица, адаптација постојећег објекта ЦИ Требиње, Нови Град и Вишеград, реконструкција граничних прелаза Ужљебић (Рипач), Орашје; Нови Град, Шамац, Устибар и Шепак, наведено је у Нацрту Средњорочног плана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана