Берјан: Радићемо на очувању позиције Српске у складу са Деjтоном

Срна
Берјан: Радићемо на очувању позиције Српске у складу са Деjтоном

БАЊАЛУКА- Амбасадор БиХ у Кини Синиша Берјан оцијенио је одличним јучерашњи састанак са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и српским чланом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић на коме је наглашена пуна подршка предстојећем дипломатском ангажману српских дипломата.

Берјан је рекао Срни да су том приликом дипломате Српске упознате са актуелном политичком и економском ситуацијом, као и о свим изазовима и синхронизованим притисцима којима су изложени представници српског народа у новом покушају развлашћивања и разградње Републике.

- Наравно, наши спољнополитички ставови које ћемо заступати у свакој прилици су веома јасни и недвосмислени, а то је очување позиције Републике Српске у складу са Дејтонским споразумом. Што се тиче активности и планова новоименованих амбасадора и генералних конзула, оне ће бити усмјерене на унапређење економске, академске, културне, спортске и свих других облика сарадње- истакао је.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарали су са новоименованим амбасадорима и генералним конзулима БиХ из Српске и том приликом је изражено увјерење да ће српске дипломате заступати интересе и спољнополитичке ставове Српске, у складу са изворним постулатима Дејтонског споразума.

Цвијановићева и Додик разговарали су у Бањалуци са дипломатама у оквиру завршних припрема за одлазак и ступања на дужност, те је наглашено да им институције Републике Српске стоје на располагању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана