Белгија оптужила седам особа: Планирали терористички напад

ГС
Белгија оптужила седам особа: Планирали терористички напад

БРИСЕЛ - Белгијске власти данас су оптужиле седам особа за ''могуће терористичке нападе'', дан након што су белгијски тужиоци саопштили да је ухапшено осморо људи под сумњом да су планирали терористичке нападе у тој земљи.

Тужиоци су у саопштењу навели да су четири особе, од којих је троје Белгијанаца и један Турчин, оптужене за учешће у активностима терористичке групе, припремање терористичког дјела, покушај атентата и намјеру ширења поруке за подстицање на извршење терористичког дјела, као и да су они повезани са потенцијалним нападом у Антверпену, преноси Ројтерс.

Двоје Белгијанаца и један Бугарин оптужени су за потенцијлани напад у Бриселу, док је једна особа оптужена за учешће у дјеловању терористичке групе, припремање терористичког дјела и ширење поруке са намјером подстицања на извршење терористичког дјела.

У претходном саопштењу од понедјељка, тужиоци су рекли да је полиција извршила рације на пет адреса у Бриселу, Антверпену и у Еупену, граду близу њемачке границе, и привела петорицу мушкараца, од којих су најмање двојица осумњичена да су планирали напад.

Ројтерс подсјећа да је Белгија склониште за више починилаца терористичких напада у Паризу 2015. у којима је погинуло 130 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана