Беговић, Будимир: Проширење сарадње у области високог образовања и науке

Срна
Беговић, Будимир: Проширење сарадње у области високог образовања и науке

БЕОГРАД - Република Српска са Србијом има тијесну сарадњу у области високог образовања и науке која ће бити проширена и продубљена у одређеним правцима, рекао је министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Жељко Будимир након састанка у Београду са министром науке, технолошког развоја и иновација Србије Јеленом Беговић.

Будимир је истакао да је сарадња важна ради обједињавања српског академског и научног простора, да би се могао дати и очувати већи квалитет у науци. Он је нагласио да је за Републику Српску сарадња веома важна и ради формирања нових и важних института у новим научним областима.

"Србија несебично дијели своје знање и ресурсе којима располаже у овим областима, и то је вишеструко веће него оно што имамо у Републици Српској", рекао је Будимир новинарима послије састанка у Влади Србије и додао да је због тога сарадња јако важна.

Он је навео да је на састанку са Беговићевом разговарао о конкретним питањима, да је Беговићева научник и неко ко разумије проблеме науке и у Српској и Србији, те да је очекује у Бањалуци.

"Надамо се да ће ова сарадња у наредном периоду бити и интензивнија и обухватнија", рекао је Будимир. Будимир ће се у току дана састати и са министром просвјете Србије Бранком Ружићем, а послије састанка предвиђене су изјаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана