Бегић: Грађани БиХ нису пси које ЦИК води у шетњу

ГС
Бегић: Грађани БиХ нису пси које ЦИК води у шетњу

БАЊАЛУКА - Кандидат за потпредсједника Републике Српске из реда хрватског народа Иван Бегић рекао је да су му његови посматрачи још јутрос јавили да он води, те да је то главна контрола потврдила.

На данашњој сједници Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ приликом утврђивања резултата за предсједника и потпредсједника Српске дошло је до забуне с обзиром на то да су за потпредсједника из реда хрватског народа прво прогласили Бегића, а потом су то исправили и навeли да је побједник ипак Давор Прањић.

Бегић сматра „да све има политичку позадину“ и тврди да је „јутрос имао инфорамцију да има разлику од 120 гласова у своју корист“.

-Грађани БиХ нису пси које ЦИК води у шетњу. Најмање што ЦИК може јесте да поднесу оставку што је прије могуће. Ред би био да се обрате јавности, извину се грађанима и поднесу оставке - рекао је Бегић додајући да све постаје смјешно и провидно те да је ХДЗ-у толико стало да има потпредсједника Републике Срспке.

Он је најавио кривичну пријаву против свих чланова ЦИК-а због несавјесног рада у служби те да ће тражити поновно пребројавање гласова на 2.200 бирачких мјеста за ниво предсједника те да је то Изборни закон јасно прописао.

За портал „Аваз“ је истакао да је веома је љут због ове забуне.

–Директор Главног центра за бројање, директор контроле и сви моји посматрачи ми доставе писани траг да сам прошао за потпредсједника, а предсједник Централне изборне комисије (Суад Арнаутовић) не зна је ли пошао или дошао. Води најбитнији изборни процес, а не знамо ко је предсједник. Аустрија зна за осам минута, Словенија за сат и по. Прошао не прошао ја сам спреман да спакујем кофере и одселим одавде – рекао је Бегић.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана