Бећковић о забрани руских медија: Нема боље рекламе од ћерања

Срна
Бећковић о забрани руских медија: Нема боље рекламе од ћерања

БЕОГРАД - Забрану "Спутњика" у Црној Гори академик Матија Бећковић тумачи као најбољу могућу рекламу и истиче да забранити нешто значи да забрањено има истински и прави разлог стварања и да је гоњено као што је гоњено и све остало што је свето и важно.

Коментаришући забрану коју је Влада у Подгорици донијела по питању рада свих руских медија у Црној Гори, највећи живи српски пјесник каже да су идејни творци те "генијалне" замисли, на своју жалост и грешком, нашли најбољи могући начин да свим заинтересованим препоруче и "Спутњик" и њега самог, будући да је и њему својевремено био забрањен чак и физички улазак у Црну Гору.

Свакога ће, наводи Бећковић, занимати да прочита шта је то што је завриједило забрану.

"Један од великих доприноса мојој поезији била је та фама коју је неко својевремено створио рекавши да је једна од мојих књига забрањена. Срео сам у Паризу човека који је `испод жита` набавио руком исписану моју књигу. Ја сам је од њега откупио и дао му исту књигу, само иштампану, а тај човек ми је објаснио да је моја књига била забрањена. У суштини, то је била најбоља препорука и најважнија ствар која је могла да се каже о мом или било ком другом, па и Вашем делу", каже Бећковић за "Спутњик".

Према томе, наглашава Бећковић, хвала им што су то урадили.

"Не знам ко се тога сетио, али препоручио ме на најбољи начин", истиче Бећковић.

Када га сретне неко, а дешавало се и то, па га упита "ћерају ли те још", Бећковић то сматра најбољим признањем и доказом о битности свог дјела.

Уколико га још ћерају, каже Бећковић, значи да имају добар разлог за то.

"Против тога се не треба бранити, нити због тога бринути", поручује Бећковић.

На сајту Министарства спољних послова Русије објављено је да је Агенција за електронске медије Црне Горе наложила надлежним ресорима земље и локалним телекомуникационим компанијама да у потпуности обуставе емитовање низа руских медија најкасније до данас. Ријеч је о 20 руских медијских оператера, међу којима су "Први канал", "Русија 1", "РТ", "Спутњик", "НТВ", "РЕН ТВ" и другима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана