Бећковић: Како вријеме пролази Кочић постаје све већи

Срна
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Добитник овогодишње "Кочићеве награде" књижевник Матија Бећковић рекао је данас у Стричићима код Бањалуке да је Петар Кочић, као и Никола Тесла, био свештеников син, те да је ријеч о двије велике личности српског народа које, како вријеме пролази, постају све веће, а њихова дјела модернија.

"Иво Андрић је рекао да нико није на тако једноставан и истинит начин изразио оно што је желио као што је то радио Петар Кочић", рекао је Бећковић новинарима у Стричићима на манифестацији 59. "Кочићев збор".

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је Петар Кочић молио Бога да само једна ствар покори његову земљу – слобода, за коју је говорио да је бесконачна.

"Србима је оставио једну важну ствар у аманет и да чинимо нешто непрестано, а то је да сијемо највеће вриједности људског живота по њиви која се зове отаџбина", рекао је Станивуковић новинарима.

Он је додао да док је српског народа биће слављене највеће вриједности људског живљења, а да је Кочић симбол националне слободе и јединства које српски народ треба да слиједи у Српској и гдје год да живи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана