Бећировић запријетио Додику: Не играј се ватром

ГС
Бећировић запријетио Додику: Не играј се ватром

САРАЈЕВО - Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић упутио је данас оштру поруку предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

"Морам рећи, када је ријеч о најновијим потезима Милорада Додика, да му јавно поручујем да се не игра са ватром. Његови сепаратистички потези могу угрозити мировни процес. Он већ дуже времена постаје прије свега сигурносни проблем а не политички проблем, то морају схватити људи на Западу", поручио је данас Бећировић.

Поруку је упутио у изјави медијима током обиљежавања "Дана шехида" на мезарју Ковачи у Сарајеву.

"Морам рећи такође да Милорад Додик нема ни десет одсто оних ресурса које су имали ратни злочинци Радован Караџић и Ратко Младић а и они су поражени, БиХ је опстала", запријетио је Бећировић.
Према његовим ријечима, "БиХ ће опстати, а огромна већина људи је спремна да брани ову државу".

"Ми имамо и пуно више пријатеља и изван државе и ја му још једом поручујем нека се не игра са државом Босном и Херцеговином. Држава БиХ је јача о сваког злотвора", казао је Бећировић.

Коментарисао је Додиков став  у вези са имовином те и Дејтонским споразумом.

"Ја му поручујем да се држи управо слова Дејтона. Слово Дејтона је рекло да ће евентуална спорна питања пресуђивати и о њима одлучивати, те доносити коначне и обавезујуће одлуке - Уставни суд БиХ. То пише у Дејтонском мировном споразум и Уставу БиХ, а не да ће Милорад Додик бити изнад Уставног суда, изнад Дејтонског споразума и Устава ове земље. Мора знати да је доста било његовог правног насиља и да то мора стати", закључио је Бећировић, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана