Бећировић поново пријети НАТО снагама: Не играјте се ватром

Танјуг
Бећировић поново пријети НАТО снагама: Не играјте се ватром

САРАЈЕВО - Бошњачки члан и актуелни предсједавајући Предсједништва БиХ Денис Бећировић рекао је данас да је на званичном Сарајеву да ради да БиХ уђе у НАТО, а онима који доводе у питање независност БиХ поручио је да се, како каже, "не играју ватром".

Бећировић, из чијег кабинета је раније за Ал-џазиру потврђено да у БиХ долази батаљон НАТО снага као подршка Еуфору, што је данас демантовано, каже да НАТО има мандат према мировном споразуму да реагује када год су угрожени мир и сигурност и држава БиХ.

"Сви они који доводе у питање сигурност и независност БиХ препоручио би им да се не играју са ватром", рекао је Бећировић, пренео је портал Аваза.

Додао је да је недавно тим поводом боравио у Бриселу, гдје је разговарао са генералним секретаром НАТО.

Министар одбране у Савјету министара БиХ Зукан Хелез демантовао је за сарајевски Фокус тврдње да батаљон НАТО долази у БиХ.

Појаснио је да је ријеч о одређеном броју војника из резервног састава француских снага које привремено долазе у БиХ, гдје ће учествовати у војној вјежби са припадницима Оружаних снага БиХ

Вучић је главни проблем у БиХ

Бошњачки члан и актуелни предсједавајући Председништва БиХ Денис Бећировић оптужио је данас предсједника Србије Александра Вучића да, како тврди, "није никакав миротворац' и да је "главни проблем у БиХ".

Бећировић је то рекао упитан да коментарише данашњи састанак званичника Србије и Републике Српске у Београду и додао:

“Посљедњих седмица и месеци, домаћа и регионална јавност полако сазнају право лице Александра Вучића. Он није никакав миротворац, главни проблем у БиХ није Додик него је Вучић. Стога би се међународни званичници морали запитати какве инструкције Вучић даје Додику. Морао би почети да поштује суверенитет и независност и територијални интегритет БиХ и да престане да се мијеша у унутрашње ствари БиХ", рекао је Бећировић, пренео је сарајевски портал Аваз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана