Бећировић покренуо поступак за разрјешење Абдулаха Скаке

Г.С.
Foto: klix.ba

САРАЈЕВО - Члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић покренуо је данас поступак за разрјешење амбасадора БиХ у Катару Абдулаха Скаке, који је данас ухапшен због сумњи у злоупотребу службеног положаја.

"Коначну одлуку о разрјешењу амбасадора Скаке и именовању новог амбасадора ће донијети Предсједништво БиХ у складу са својим надлежностима", навео је Бећировић, преноси портал klix.ba.

Он је додао да ће процедура бити спроведена у складу са важећим прописима који регулишу ову област, поштујући претпоставку невиности и надлежности правосудних органа БиХ.

Бивши градоначелник Сарајева и актуелни амбасадор БиХ у Катару Абдулах Скака ухапшен је данас због сумње да је злоупотребио положај док је био градоначелник од 2016. до 2020. године.

Службеници МУП-а Кантона Сарајево, под надзором тужилаштва, извршили су данас бројне претресе на више локација у општинама Стари Град, Центар и Вогошћа, међу њима и породичне куће бившег градоначелника Скаке.

Више особа је приведено због сумње да су починили више кривичних дјела.

Акција "Визионар" се спроводи због сумње да је почињена кривична дјела, између осталих и злоупотреба положаја, несавијестан рад у служби, фалсификовање службене исправе, давање поклона и других облика користи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана