Бећировић: Не градимо политичку популарност на свађама и конфликтима

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО – Нови бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић рекао је да његова рука испружена за сарадњу према свима који желе добро људима у БиХ.

- Бићу одлучан у изградњи слободне, демократске и правне државе БиХ. Данас људима требају одговорни и храбри државници. Храброст се исказује залагањем за мир и право сваког човјека. Свађе и подјеле су пут у биједу и изолацију - рекао је Бећировић.

Додао је да нико од нас не може ништа сам.

-Зато афирмишимо заједнички рад органа на свим нивоима. Покренимо се и градимо БиХ за будућност. Одбацимо свађе, формирајмо дијалог - рекао је он након полагања заклетве.

Поручио је да су стратешки циљеви БиХ пуноправно чланство у ЕУ и НАТО.

-Наши надлежни органи су усвојили те циљеве и те одлуке се морају поштовати. Нова парламентарна већина на државном нивоу треба убрзано пороводити препоруке Европске комисјие. Учинимио све како би у децембру добили кандидатски статус. Регионална сарадња је један од главних интереса БиХ. Добри односи са сусједима гарантују мир и стабилност. Поштивање међународног права може резултирати проперитету цијеле регије - рекао је Бећировић.

Нагласио је да Сарајева упућује посебну поруку Србији, Хрватској и Црној Гори.

-Прогласимо заједно 21. вијек епохом мира и развоја и окренимо се економском и другим видовима сарадње – подвукао је.

Истакао је да политичари не смију радити за своје интересе и своју корист.

-Не градимо политичку популарност на свађама и конфликтима - истакао је Бећировић и додао да сви у БиХ имамо заједничке противнике незапосленост, сиромаштво, неоправду и одлазак младих.

Закључио је да је важно је да БиХ настави реформу одбрамбеног система у складу са НАТО стандардима и да је потребно да се повежу БиХ и дијаспора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана