Бећировић наговијестио да ће подржати именовање Кришто: Не измишљамо топлу воду

ГС
Бећировић наговијестио да ће подржати именовање Кришто: Не измишљамо топлу воду

САРАЈЕВО - Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић огласио се уочи сутрашње сједнице Предсједништва и гласања о мандатарки Борјани Кришто за нови Савјет министара те поручио да ће „у свему поштовати законе и Устав БиХ те да ништа неће утицати на његову политику о НАТО путу земље“.

Када је ријеч о именовању предсједавајућег Савјета министара БиХ Бећировић наводи да то питање није никаква новина у политичком животу БиХ. Наговијестио је да ће сутра на сједници гласати за давање мандата Кришто и то подсјећањем да су и раније кадрови ХДЗ-а, али и СНСД-а добијали мандат од Предсједништва.

-Дакле, 2022. године не измишљамо „топлу воду“ у погледу именовања предсједавајућег Савјета министара БиХ - истиче Бећировић.

Именовање ће се, истиче, обавити у складу с Уставом БиХ, Законом о Савјету министара БиХ и Пословником Предсједништва БиХ.

Истакао је и да именовање предсједавајућег Савјета министара не може ни на који начин утјецати на његове ставове о НАТО.

-Никада нећу повући ниједан потез који ће успорити пут државе у НАТО савез. Насупрот томе, подржаћу сваки потез и сваку мјеру која ће убрзати пут БиХ у НАТО. Споразум предсједника странака које чине нову парламентарну већину није ми никакво ограничење или препрека - поручио је Бећировић.

Нагласио је да „страначки споразуми о формирању власти никада нису могли и никада неће моћи бити изнад Устава БиХ, закона БиХ и коначних и обавезујућих одлука Уставног суда БиХ“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана